СРБИЈИ НАЈВИШЕ МЕДАЉА НА IV ЈУНИОРСКОМ КУПУ НАЦИЈА У БОКСУ

Репрезентација Србије победник је IV Јуниорског купа нације у боксу, који је у недељу завршен у Врбасу. У конкуренцији такмичара из четири земље, боксери из Србије освојили су 11 златних, 12 сребрних и 7 бронзаних медаља, другопласирана је селекција Сједињених Америчких Држава са две златне медаље. Северна Македонија је освојила једну златну, две сребрне и три бронзане, а репрезентација Босне и Херцеговине једну сребрну и једну бронзану медаљу.

Пехар за најбољу боксерку отишао је у руке Саре Ћирковић, за најбољег боксера проглашен је Растко Симић, најборбенији пар били су Урош Милошевић (СРБ) – Ђовани Јерковић (БиХ), за најбољег техничара проглашен је Матеја Петровски (СРБ), најбољи страни боксер је Американац Lugo Eliah, a најбољи судија Бранислав Дамњановски.

„Направили смо мини спектакл у Центру за физичку културу ‘Драго Јововић’, али је квалитет бокса био мањи, јер је учествовало и мање држава. Наравно, то је из објективног разлога, вируса и опште епидемиолошке ситуације. Што се тиче саме организације турнира, дигли смо је на један виши ниво, уз подршку Боксерског савеза Србије, наравно, општине Врбас, општине Кула и јавних предузећа у општини Врбас, тако да смо веома задовољни“, оценио је Игор Шкундрић, члан Организационог одбора турнира.

Финалне борбе преносио је и нови спортски ТВ канал Arena Fight.

Извор: Општина Врбас