СРБОБРАН БЛИЗУ НАГРАДЕ У ИГРИ „УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ“

Паралелно са наградном игром „Узми рачун и победи 2020“, организује се такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. То значи да се учешћем у наградној игри грађани не боре само за себе – већ и за град у којем живе, док сваки издати рачун или слип представља допринос изградњи бољег и одговорнијег друштва.

Право учешћа у такмичењу имају сви градови, градске општине и општине на територији Републике Србије, а како би све локалне самоуправе имале подједнаку шансу да победе, подељене су према броју становника у три такмичарске групе – мале, средње и велике.

У свакој од такмичарских категорија биће изабране по три општине (укупно девет) које ће бити награђене са укупним фондом од 180.000 евра за опремање и обнову школа, болница, тргова, вртића и других објеката и простора од јавног значаја, по избору грађана.

У овом тренутку, у категорији малих општина Србобран се налази на другом месту по броју рачуна/слипова по становнику, пондерисан зарадама, иза општине Блаце а испред општине Димитровград, и на добром је путу да њени грађани обезбеде свом граду вредну новчану награду. Потребно је наставити слати рачуне, увећавати своју личну шансу за добитком и посредно чинити добро својој општини Србобран. 

Ранг листа у свакој од категорија прави се на основу броја послатих коверата, односно рачуна и слипова, по глави становника пондерисано куповном моћи и доступна је на страници Ранг листа општина.

Извор: Општина Србобран