СРБОБРАН ДЕО РЕГАТЕ „ВОДЕ ВОЈВОДИНЕ“

Међународна регата „Воде Војводине“, 13. по реду, ове године одржава се од 21. до 30. јуна, на Дунаву, Тиси и каналима Дунав – Тиса – Дунав, а пријаве за учешће у овој десетодневној пловидби отворене су до краја маја, саопштило је ЈВП „Воде Војводине“.

„Регата, као  и сваке године, окупља љубитеље рекреативне пловидбе, а ове године прећи ће се око 250 километара на војвођанским пловним путевима,  са следећом маршрутом: Нови Сад – Тител – Зрењанин – Житиште – Михајлово – Нови Бечеј – Бечеј – Србобран – Бачки Петровац – Сремски Карловци – Нови Сад.

Регата је отворена за све који су жељни аватуре са друштвом или породицом, а за пријаву је неопходно поседовање регистрованог пловног возила и важеће пловидбене дозволе.

Учешће у регати је бесплатно, а сви заинтересовани треба да попуне пријаву на сајту www.vodevojvodine.rs, те попуњену пријаву са скенираном пловидбеном дозволом пошаљу на мејл regata@vodevojvodine.rs  до 31. маја. Број пријава је ограничен.

Будући да ЈВП ‘Воде Војводине’ ове године обележава 20 година постојања, те да се сама регата организује с циљем промоције наутичких потенцијала, ЈВП ‘Воде Војводине’ ће у сарадњи са Градом Новим Садом и Општином Сремски Карловци обележити Међународни дан Дунава, по повратку регаташа, 29. јуна на обали у Сремским Карловцима“, наводи се у позиву љубитељима пловидбе.

Извор: Општина Србобран