СРБОБРАН: „NB SOJA GOLD“ ПОМОГЛА 150 ГАЗДИНСТАВА

„NB Soja gold“, предузеће из Надаља, придружило се акцији прикупљања помоћи и пружања подршке борби против ширења корона вируса. У фокусу ове донације, након што су се претходне бавиле социјално најугроженијим породицама, нашла су се пољопривредна газдинства, којима је уступљено бесплатно семе за пролећну сетву. Донаторски уговор вредан чак седам милиона динара, потписали су Радивој Парошки, председник општине у име локалне самоуправе, и Жарко Бикић, директор „NB Soja gold“. Потписивању уговора присуствовао је и Небојша Недељковић, власник предузећа из Надаља.

„Ова велика донација изузетно је значајна за наше пољопривреднике, посебно у условима када се цело друштво бори против ширења заразне болести COVID 19. Донацију чини 1.500 сетвених јединица а бесплатно семе за пролећну сетву добило је 77 пољопривредних газдинстава у Србобрану, 35 у Надаљу и 38 у Турији. Овакав хумани потез надаљског предузећа ‘NB Soja gold’ заслужује све похвале и због чега се у име локалне самоуправе и свих газдинстава захваљујем Небојши Недељковићу, власнику фирме, и Општина Србобран, њени привредници, бројни појединци и грађани, из дана у дан својим делима потврђују да нас красе солидарност и брига о људима, што нас уверева да ћемо успешно пребродити и ову кризу. Сви су укључени у ову и сличне акције и добар резултат не може изостати. И када прође све биће нам потребно заједништво и међусобна подршка, како би као друштво у целини што пре ушли у нормалне токове живота“, рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран, и позвао и друге привреднике који то могу, да се укључе у акцију и пруже помоћ онима којима је она потребна.    

„Мој први приватни бизнис је почео у општини Србобран и захваљујући добрим људима из ове општине, посебно пољопривредницима, моја фирма успева да успешно послује и стигне до овог нивоа. Сада када нас је окупирао проблем корона вируса, отворила се прилика да ми помогнемо пољопривреднике и на овај начин захвалимо им се на доброј и успешној дугогодишњој сарадњи, из које је расла и стасала и ‘NB Soja gold’. Желели смо да свим тим људима узвратимо на овај начин, посебно у овим тешким временима“, рекао је Недељковић.

Према његовим речима, „NB Soja gold“ бави се откупом и прерадом соје за потребе производње сточне хране. Такође, фирма нуди консалтинг услуге и припрему бизнис планова при подизању фарми и управо је развој сточарства простор у којем у будућности треба да расте и „NB Soja gold“, која тренутно запошљава 16 радника. „Наша фирма налази се на правом месту, на површинама на којим су приноси соје веома добри, почели смо да се бавимо и извозом, и наша идеја је да у будућности ширимо капацитете. Успели смо да се, и поред свега, добро организујемо и у овим тешким данима ми бележимо повећање производње и промета робе, што нам је и дало простор да помогнемо пољопривредним произвођачима“, рекао је Недељковић.

Извор: Општина Србобран