СРБОБРАН: „РУКА СПАСА“ ПРОИЗВОДИ МАСКЕ ЗА ЛИЦЕ

Недостатак маски за лице, толико тражених у данима епидемије, навео је вредне чланице Удружења жена „Рука спаса“ да у својим просторијама покрену мини производњу овог свима потребног заштитног средства. Звук шиваћих машина испунио је просторије удружења и са „производних трака“ непрекидно силазе нове маске.

„Тимови волонтера већ су организовани и налазе се на терену и закључиле смо да је најбоље да наш допринос акцији помоћи грађанима буде производња маски за лице, како би контакти међу људима били безбедни. Добили смо подршку локалне самоуправе и председника општине Србобран Радивоја Парошког, набавиле доста материјала и без паузе шијемо маске. Правимо их од чистог памука, дупло су постављене, могу се прати и вишеструко користити, а прослеђујемо их Штабу за ванредне ситуације општине Србобран, одакле се дистрибуирају даље. Радимо до пред сами почетак забране кретања за све грађане, у 20.00 часова, и до сада смо сашиле око 170 маски“, рекла је Савка Лазић, председница „Руке спаса“.

Она је позвала грађане који имају шиваћих игала за машине и гумене траке за маске, јер их је тренутно тешко купити због затворених радњи и ограничења кретања, да им уступе ове материјале, како би успеле да сашију што више маски. 

Извор: Општина Србобран