СРЕЋКО ДОДИГ ДАРОВАО БЕЛУ КЊИГУ ЉУБАВИ

У књижари „Мост” Издавачке куће „Прометеј” (Змај Јовина 22 у пасажу), у четвртак, 13. фебруара, аутор Срећко Додиг (који се уметнички потписује као Бартула син), са радошћу је дежурао да посетиоцима ове култне књижаре у име љубави дарује своју „Белу књигу љубави”. И како ништа није случајно, једна од синоћних добитница је такође поетеса. Она се зове Дајана Божичковић, завршила је књижевност и сада похађа мастер студије. Казивала нам је своје стихове за уздарје.

Подсећамо да је књижара „Мост” тек неколико десетина метара склоњена од градске вреве. Овде можете купити сувенир направљен од дрвета и маште, књижицу малог формата са мислима великих уметника или приуштити састанак наслепо са књигом (за 400 динара купити различито одабрани комплет књига), а приметили смо и да је чувена „Прометејева” едиција популарне лингвистике све богатија. Такође, можете сатима пребирати по кутијама књига на снижењу (по 3 књиге за 200 дин), написати на табли која вам је књига променила живот и свашта нешто за душу.

У овом царству књига и фине музике може се опуштено попити чај, домаћа кафа или чаша вина. Књижара „Мост” има и свог љубимца, преслатко маче. Идеално је место да изведете пријатеља који је гост у Новом Саду, те да заједно креирате јединствени угођај за дуго сећање.

 

Текст и фото: В. Раонић;