СРЕДЊОШКОЛЦИ ИЗ ОЏАКА ПОБЕДНИЦИ ТАКМИЧЕЊА МЛАДИХ ПРЕДУЗЕТНИКА И ИНОВАТОРА

Четири стотине ученика из шест војвођанских општина, учествовало је на регионалном такмичењу “Дани едукације младих предузетника и иноватора” које је јуче одржано у Бачком Петровцу. Представници тринаест основних и седам средњих школа презентовали су своје пословне идеје и иновације, а најбољи су у томе били ученици Гимназије и економске школе “Јован Јовановић Змај” из Оџака, која је на такмичењу имала две екипе.

Победничка је екипа ученика другог разреда Економске школе у саставу Богдан Гргић, Тијана Тодоровић, Давид Јовановић и Наташа Алпеза, а ментор је била професорица Сузана Милешевић уз помоћ професорице Оливере Инђић.

На такмичењу су поред оџачких средњошколаца учествовали и ђаци из основних и средњих школа из Бача, Бачке Паланке, Врбаса, Беочина и домаћина Бачког Петровца.

Циљ ове манифестације је да се подстакну млади да осмисле креативне идеје тако што ће применити научено и на тај начин донети корист широј друштвеној заједници.

Организатор двадесетих по реду “Дана едукације младих предузетника и иноватора”, поред општине Бачки Петровац био је и Савез проналазача Србије.

Манифестацији су, међу осталим, присуствовали покрајински секретар за високо образовање и научноистраживачку делатност Зоран Милошевић, амбасадорка Словачке у нашој земљи Дагмар Репчекова, као и председница општине Оџаци Латинка Васиљковић.

Извор : Општина Оџаци