СРЕДЊОШКОЛЦИ ОРГАНИЗОВАЛИ БАЗАР ЗА УРОША

Штандови са ускршњом декорацијом, магнетима, књигама, торбама и разном другом кућном декорацијом били су 29. марта постављени на пећиначком шеталишту, у оквиру хуманитарног базара који су организовали ученици средње Техничке школе „Миленко Веркић Неша“.

Како нам је рекла директорка ове установе Сања Дујић, сав новац који је прикупљен од продаје намењен је за наставак лечења тринаестогодишњег Уроша Карапанџића из Попинаца који 11. маја има заказану операцију.

„На базару смо прикупили близу 40 хиљада динара, а кутију за новац смо одлучили да оставимо у нашој школи до распуста, 7. априла, како би се прикупило још више новца за Урошево лечење. Драго ми је да су се наши ученици ангажовали око ове хуманитарне акције, као и поједини родитељи и наставници, јер је свака хуманитарна акција посебан вид емпатије која нас чини само још бољим људима, а онима којима је помоћ намењена доста значи“ – рекла нам је Дујић.

Она додаје, да су поред мештана базар на пећиначком шеталишту посетили и малишани из Предшколске установе „Влада Обрадовић Камени“.

Извор: Општина Пећинци