СРЕДЊОШКОЛЦИ СЕ УПОЗНАЛИ СА РАДОМ ЛОКАЛНОГ ОМБУДСМАНА

Могућност да из прве руке сазнају нешто више о раду омбудсмана и ситуацијама у којима могу да потраже правни лек, ученицима све четири кикиндске средње школе пружила се током данашње радионице “Симулација рада омбудсмана”. Њих, али и госте радионице из Ниша и Житишта, као и представника УНДП и покрајинског омбудсмана поздравио је Никола Лукач, градоначелник Кикинде:

-Задовољство ми је да видим младе суграђане који имају жељу да се укључе у рад локалне Скуштине и информишу о раду омбудсмана Града Кикинде. Средњошколцима желим да са ове радионице, која се у нашем граду одржава по други пут, квалитетно информишу о раду нашег локалног омбудсмана – поручио је Лукач. У односу на лане, кад су се радионци одазвали само ђаци Економско-трговинске школе, данас су учествовали и њихови вршњаци из остале три школе:

-Ценећи да је њима пријемчивије да се о нашем раду упознају кроз игру, одлучили смо се за овај модел како би се сазнали на који начин размишљају и сналазе у неким ситуацијама. Ово је била прилика да их уверимо да неке проблеме могу и сами да реше, али и да знају коме за правну помоћ могу да се обрате – казао је Милан Новаковић, омбудсман Града Кикинде. Надовезао се Младен Богдан, председник градске Скупштине:

-Верујем да након ове радиоце наши средњошколци знају коме могу да се обрате. Конкретно, локални омбудсман је та инстанца којој грађани указују на одређени проблем. Локална самоуправа потрудиће се да и даље има добру сарадњу са школама и локалним омбудсманом – поручио је Богдан. Програм за развој УН наменио је канцеларији омбудсмана у Кикинди донацију у износу од 240.000 динара:

-Та средства намењена су за додатно опремање канцеларије Заштитника грађана Града Кикинде, а све у циљу ефикаснијег рада омбудсмана и да би грађали лакше могли да ступе у контакт с њим – саопштио је Дражен Маравић, менаџер за инклузиве процесе у Програму за развој УН.

Извор: Град Кикинда