СРЕДСТВА ОД ДОЧЕКЕ НОВЕ ГОДИНЕ ПРЕУСМЕРЕНА МАЛОМ ОЛИВЕРУ И МЛАДИМА

„Средства из буџета града, у износу од три милиона динара, опредељена за дочек Нове године на градском тргу, одлуком градоначелника преусмерена су у три правца. Износ од 1.250.000 хиљада динара уплаћен је на рачун Фондације ‘Буди хуман’ за нашег малог суграђанина Оливера Пал Гајодија, коме је неопходно лечење у иностранству, у вери да ће та уплата помоћи малом Оливеру и његовим родитељима да добију своју животну битку“, изјавила је у име градоначелника и Града Суботице, Јасмина Стевановић, секретар Секретаријата за друштвене делатности.

Део средства усмерен је  на Фонд за развој младих талената, те ће свих сто шездесет и троје деце и младих који су конкурисали  добити средства намењена усавршавању и развоју талента, а ово је још једна  прилика да им се помогне у томе.

Остатак средстава, као што је градоначелник већ рекао у обраћању медијима, уплаћен је за студентске стипендије. Тиме је укупан фонд за ту намену достигао износ од 11,3 милиона динара, чиме је омогућено да, поред већ додељених стотину, буде одобрено додатних девет градских стипендија и то за студенте завршних година медицине са просеком изнад 9,00.

„На овај  начин помогли смо малом Оливеру, али и нашим младим суграђанима, као што кроз низ других програма помажемо  свим категоријама становништва“, навела је Јасмина Стевановић, истичући  да су овом одлуком средства преусмерена у праве руке.

Извор: Град Суботица