СРЕДСТВИМА ПРОЈЕКТА „ВЕЛИКО СРЦЕ“ УРЕЂЕНО ДЕЧЈЕ ИГРАЛИШТЕ

Захваљујући пројекту „Велико срце“ који реализују  Фондација Ана и Владе Дивац и Еуробанка, средствима прикупљеним истоименом хуманитарном картицом, уређено је игралиште у дворишту вртића  „Маслачак“  Предшколске установе „Вера Гуцуња“ у Сомбору.

Донаторским  средствима у износу од  1,2 милиона динара, постављен је нови мобилијар, а стари је обновљен, како би деца током игре била безбедна и безбрижна.

Представнице донатора,  Александра Кецојевић испред Фондације Дивац и Магдалена Татић, испред Еуробанке, истакле  су да се  заједнички  пројекат  „Велико срце“ спроводи  осам година.

„Током претходних година  обновљено је,  укључујући и игралиште у сомборском вртићу, 46 игралишта, уређен је велики број  школских  просторија и здравствених установа, а све са циљем побољшања услова за рад и развој најмлађих“, истакле су представнице донатора.

Немања Сарач, члан Градског већа за културу и образовање, захвалио се на донацији и истакао да локална самоуправа у сарадњи са ПУ „Вера Гуцуња“ континуирано  ради на побољшању услуга ове установе.

„Локална самоуправа је у протеклом периоду проширила капацитете  доградњом објекта у Спортској улици, уредили смо дворишта у вртићима и  ентеријере установа како би допринели квалитетнијим садржајима у вртићима. Све то чинимо руководећи се идејом да је улагање у образовање не само  најхуманије  и најмудрије,  него  је као улог  на најдуже стазе и најисплативије“, рекао је Сарач.

Директорка ПУ „Вера Гуцуња“ Александра Перовић захвалили  се донаторима истичући да се значај донације може сагледати са три аспекта: едукативног,  аспекта физичког развоја и  са аспекта  игре  и забаве  који су у развоју малишана најзначајнији.

Малишани су се  донаторима захвалили кратком и ефектном приредбом, којом су  на  најбољи начин представили вртић и Сомбор.

Извор: Град Сомбор