СРЕМАЧКИ КОЛАЧИ ЗА ВОЖДОВАЧКЕ МАЛИШАНЕ

Удружење жена „Мајка Ангелина“ из Купинова учествовало је у понедељак 26. априла на манифестацији „У сусрет Васкрсу“ у Београду, коју су организовали Градска општина Вождовац и Установа „Вождовачки центар – Шумице“.

Како нам је рекла Весна Раданов председница купинског удружења, манифестација је осмишљена као радионица за децу, током које су малишани били у прилици да на платоу испред „Шумица“ уз игру и песму фарбају јаја и цртају ускршње мотиве, да се упознају са старим занатима, али и послуже са сремачким колачима.

„Због тренутне епидемиолошке ситуације, организатори су дозволили само 10 штандова излагача из Србије. Драго ми је да је наше удружење присуствовало, јер искрено пожелели смо се дружења и манифестација. Представљали смо нашу општину као и сваки пут до сада, а посетиоце и децу смо почастили са правим сремачким колачима, чварцима и кобасицама, али послужили смо и посебан специјалитет – леба и масти, што је посебно одушевило старије посетиоце, који су се присетили младости“ – рекла је Раданов.

На манифестацији су учествовала и удружења из Македоније, Шида, Београда, Крагујевца и Сремских Карловаца.

Извор: Општина Пећинци