СРЕМСКА КУЛЕНИЈАДА У ЕРДЕВИКУ 2. ЈУНА

У оквиру својих активности на промоцији и унапређењу квалитета и обогаћивању садржаја привредно-туристичке понуде Региона Срема, ПКС РПК Сремског управног округа, Општина Шид и МЗ Ердевик организују 19-ту по реду „Сремску куленијаду“ у Ердевику 2. јуна ове године.

„Сремска куленијада“ јединствен је фестивал за цео Срем, који интегрише и афирмише широк спектар културне разноликости региона и његове економске потенцијале када су храна и туризам у питању. Током манифестације, биће одржано такмичење у квалитету кулена, а сам дан манифестације резервисан је за представљање више од 150 произвођача хране и пића, културно уметнички програм као и за разна такмичења за све посетиоце.

Место одржавања је Ердевик зато што је то једно од најлепших насеља у Срему. Ретка су места која на тако малом простору могу да понуде толико лепоте као Ердевик. О томе сведоче познати ердевички виногради, вински подруми, богата флора и фауна, зеленило столетних стабала у парку у центру села, два језера – Брује и Мохарач, извориште „Бања„ као једини термални извор на подручју општине Шид и значајна археолошка налазишта. Не смемо заборавити ни најјачи адут овог села, а то је гостољубивост, гостопримство и пријатност мештана.

Привлачност ове манифестације посебно се огледа у занимљивом програму, добром проводу, љубазним домаћинима, повољним ценама производа што је сигуран вид конкурентске понуде.

Извор : Агросмат