SREMSKE OPŠTINE I OVE GODINE ZAJEDNO NA SAJMU

I ove godine, na 41. Sajmu turizma koji će biti održan od 21. do 24. februara u Beogradu, sremske Turističke organizacije će na zajedničkom štandu predstaviti turističke potencijale i lepote Srema. Tim povodom, juče je u Pećincima održan sastanak predstavnika sremskih Turističkih organizacija. U ime domaćina prisutne je pozdravio zamenik predsednika opštine Pećinci Zoran Vojkić, koji je tom prilikom istakao značaj zajedničkog nastupa, kao i da je pećinačka opština poslednjih godina dosta uradila po pitanju razvoja turizma.

Tokom jučerašnjeg sastanka dogovoreni su detalji oko zajedničkog nastupa i predstavljanja Srema i svih 8 opština, a kako nam je rekla Ljubica Bošković direktor TO Pećinci dogovorene su i neke novine oko nastupa.

“Ovo je peta godina kako nastupamo zajedno, a što se tiče izgleda štanda ove godine smo se opredelili za jedan moderniji koncept. Bićemo drugačiji, moderniji i ponovo nastupamo u okviru štanda Turističke organizacije Vojvodine. Ono što će, takođe biti novina to je zajednički promotivni materijal u vidu dvojezičnih brošura, gde će biti predstavljena svaka opština posebno sa svojom turističkom ponudom, ali i sve ono što nas zajednički karakteriše, praćeno mapama. Što se tiče naše opštine, mi imamo već ustaljenu i veoma popularnu jednodnevnu turističku rutu, tokom koje su posetioci u prilici da posete Muzej hleba u Pećincima, Svinjarsku kolebu u Donjem Tovarniku, Aksentijev kućerak u Ogaru, Specijalni rezervat prirode „Obedska bara“ i na kraju kao kruna posete je Kupinovo, gde turisti mogu videti crkvu Svetog Luke zadužbinu despota Đurđa Brankovića, Eto kuću Putnik, kao i ostatke srednjovekovne tvrđave Kupinik, poslednje prestonice srpskih despota” – rekla je Bošković.

Maja Bošnjak vd direktora Turističke organizacije Inđija smatra da će i ova godina biti jedna u nizu kojom se čini korak napred što se tiče zajedničkog nastupa i zajedničkog predstavljanja turističkih potencijala na jednoj od najvećih i najznačajnijih turističkih manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi.

“I ove godine organizovaćemo nagradnu igru koja se ispostavila kao vrlo zanimljiva i atraktivna za posetioce sajma i našeg štanda, a svaka opština obezbediće prigodne nagrade. Što se tiče saradnje sa drugim subjektima iz oblasti turizma nastaviće se saradnja sa turističkim agencijama koje u svojim ponudama imaju domaća putovanja, kako bi oni što više uvrstili Srem kao destinaciju koja ima raznoliku ponudu. Upravo to jeste osnovna prednost našeg udruživanja, jer naša ponuda postaje bogatija, raznovrsnija i prigodna za različite ciljne grupe” – izjavila je Bošnjak.

Izvor: Opština Pećinci