„СРЕМСКИ БЕЋАРАЦ“ У ДОБРИНЦИМА

У Добринцима је протеклог викенда одржана гастрономска манифестација „Сремски бећарац“. Учествовало је 20 удружења жена из Срема и Београда, а на њиховим штандовима били су изложени производи домаће радиности и колачи.

„Основни циљ нам је дружење, да се окупимо и провеселимо. Важан аспект је и неговање и очување наше традиције, а такмичење у кувању бећар паприкаша је у фокусу манифестације. Надамо се да ће се манифестација још дуго одржавати у Добринцима. Цео програм је протекао у прелепом амбијенту, а први пут смо ове године у порти цркве и имали смо више места за наше учеснике“,казала је Славица Беговић, председница Удружења „Тифани“ из Добринаца, које је организатор ове манифестације.

У кувању паприкаша се тaкмичило пет удружења, две породице: Олујић и Стојишић и италијанска фирма „Ла линеа Верде“ која има свој погон у Добринцима.

Међу удружењима, прве су биле представнице Удружења „Илинчанке“, друге жене из Лаћарка а треће из Сурчина. У другој категорији најбољи бећарац је припремила екипа „Ла линеа верде“.  Манифестација је употпуњена и одговарајућим културно – уметничким програмом, а реализацију „Сремског бећарца“, између осталих, помогли су и ЈП „Гас Рума“, фабрика салате „Лалинеа Верде“ и предузеће „Соле комерц“ – Млин у Добринцима.

Извор: Општина Рума