СРЕМСКИ КАРЛОВЦИ И СТАРА ПАЗОВА ЖЕЛЕ ВИШЕ ЕВРОПСКИХ ПРОЈЕКАТА

Представници Фонда ”Европски послови” АП Војводине, Кристина Башић и Сенка Бенгин, заједно са представницaма Развојне агенције Војводине Наташом Рончевић и Тањом Љубичић, посетилe су данас oпштинe Сремски Карловци и Стара Пазова.

У Општини Сремски Карловци срелe су се са руководиоцем Одељења за локални економски развој и привреду Дарком Миланковићем, док су се у Општини Стара Пазова срели са помоћником председника Општине за економски развој и стратешки маркетинг Марином Савић и њеним сарадницима.

Током одржаних састанка, договорена је свеобухватнија сарадња представника локалне самоуправе са Фондом, а поводом могућности финансирања путем ЕУ фондова кроз помоћ код одабира и писања пројеката према ЕУ од стране запослених у Фонду „Европски послови“ АП Војводине.

Представници Општине Сремски Карловци развијају туристичке потенцијале кроз реализацију више европских пројеката, као што су Дунавски пут вина, Европа за грађане, као и кроз сарадњу са Општинама из Словеније,  Хрватске и Мађарске, док су представници Општине Стара Пазова изнели своје проблеме са којима се суочавају – потребу за реконструкцијом спортско-рекреативног објекта, реконструкцијом обданишта, као и изградњом скејт парка у Општини, који би могли да се реше кроз реализацију ЕУ пројеката, у чему би им Фонд помогао.

Обе Општине су веома активне у писању и имплементцији ЕУ пројеката.

Током састанака разговарано је и о могућности сарадње представника локалне самоуправе са Развојном агенцијом Војводине кроз коришћење субвенција, као  и кроз израду развојних докумената који се директно тичу јединица локалне самоуправе (ЈЛС).