СРЕТЕЊСКЕ ВЕЧЕРИ У ЦЕНТРУ ЗА КУЛТУРУ: У ТЕАТАР, ПА НА РОК КОНЦЕРТ

У Центру за културу Ковин публици се нуди занимљив и разноврстан програм током празничних вечери поводом Дана државности.У четвртак, 15. фебруара од 20.00 часова, представа „Тешко је рећи збогом“ (извршна продукција Театар „Вихор“) према драмском тексту Мира Гаврана, о необичном брачном троуглу. Улоге су поверене младим и све популарнијим глумцима: Теа – Невена Ристић, Давор – Иван Михаиловић, Ена – Драган Дабовић.  У динамичној причи пуној неочекиваних обрта, „жртва“ и „прогонитељ“ замениће места, истине постају лажи и обрнуто…У тексту се преплићу одреднице комедије и мелодраме, позивајући глумце и редитеља на грађење снажне представе, која никога не оставља равнодушним…

У петак, 16. фебруара од 21.00 сат, „оживеће“ бивша дискотека у подруму Центра за културу. Концерт састава „E-play“, српског алтернативног бенда

основаног 1998. године, који веома брзо налази своје место на рок сцени. Иза себе имају четири студијска албума и многобројне наступе, од „Егзита“, преко концерта у Паризу поводом Дана музике, Болоње за „Дане Београда“…Музика ове групе је део филмова „Муње“, „Потрага за срећком“, „Здухач звани авантура“. Током протеклих година, песма „Диван дан“, са албума „Обични људи“ (2013), постаје велики хит. Свој пети албум управо снимају, као најавне синглове представљају песме „Срешћемо се неки други пут“ и „Да будемо само добро“. Четворку у саставу: Трут, Немања, Кика и Маја уживо ће слушати и гледати ковинска публика у петак увече, 16. фебруара.
Све детаље у вези са резервацијом улазница за догађаје проверите на званичној страници Центра закултуру Ковин, www.kulturakovin.rs 
За оне који ипак највише воле „велико платно“, у биоскопу се 13, 14. фебруара од 20.00 сати приказује амерички крими трилер „Игра вешала“, са Ал Паћином у једној од главних улога: Детективи одељења за убиства удружују се са криминалним профајлером како би ухватили серијског убицу, чији су злочини инспирисани дечијом игрицом – Игра вешала. 

Од 15. до 17. фебруара, у стандардном термину од 20.00 сати, приказује се грчки филм „Топлотни удар“ из 2016. године, трилер и романтична драма истовремено. Укратко: Са доласком лета, мирно грчко острво Антипарос претвара се у расцветало, дивље место за одмор, са нудистичким плажама и лудим журкама. Костис, интровертни средовечни доктор, упознаје деветнаестогодишњу Ану и њене пријатеље, који га извлаче из његове љуштуре и воде у провод. Костис је занесен лакомисленом, необузданом Аном, која живи у свету без одговорности, препуштајући се хедонизму.
Најмлађи филмофили током читаве седмице, и у суботу, 17. фебруара, могу уживати у матине биоскопу од 17.00 часова. На репертоару је филм „Мали весељак брод спасилац“.
Галерија Центра за културу отворена је за посетиоце од 10.00 до 20.00 сати, а у њој је и даље поставка „Плаже“, изложба цртежа ауторке Љиљане Шуњеварић.
Под слоганом „Живите с културом“, из Установе „Центар за културу“ Ковин позивају суграђане да присуствују програмима, посебно током празничних дана који предстоје.

Извор: Општина Ковин