СРЕТЕЊСКИМ КОНЦЕРТОМ АДЗНМ „ГУСЛЕ“ ОБЕЛЕЖИЛО СЛАВУ И ЗАПОЧЕЛО 149. КОНЦЕРТНУ СЕЗОНУ

У Народном позоришту у Кикинди, Академско друштво за неговање музике “Гусле“ одржало је велики Сретењски концерт и на тај начин обележило своју славу и започело 149. концертну сезону. Након концерта, у просторијама “Гусала“, уз верски обред резан је и славски колач. Свечаности су присуствовали Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника, Младен Богдан, председник Градског парламента и Мелита Гомбар, чланица Градског већа.

“Сретење симболише вековну тежњу и настојање нашег народа да очува слободарски и демократски дух. Квалитетан ансамбл Гусала овај посао ради са максималном преданошћу, много ентузијазма и љубави и на тај начин дају значајан печат када је у питању култура у нашем граду. Гусле постоје већ пуних 148 година и све ово време врше племениту мисију“, истакла је Дијана Јакшић Киурски.

Присутнима се на концерту обратио и Драган Трапарић, помоћник за јавно информисање и медије у Покрајинском секретаријату за културу, информисање и односе са верским заједницама:

“Заиста је за свако дивљење и поштовање то што Гусле постоје скоро 150 година. Имам само речи хвале за све што раде и била ми је велика част што сам део обележавања славе Сретење и Дана државности“, напоменуо је Трапарић.

У наредном периоду публика може да очекује велики број концерата и другу врсту програма у организацији “Гусала“, које ће ускоро обележити век и по постојања и рада:

“Данас то радимо мало другачије, тако да градимо своје кадрове. Много сам поносан на сву децу која овде одрастају, сазревају и постају, паметни, добри и честити људи. Подсетио бих да је први хоровођа био Јосиф Маринковић, након тога и читава плејада великих музичких стручњака, међу којима је је био и други диригент Бечке опере“, подсетио је Зоран Петровић, директор „Гусала“.

Извор: Град Кикинда