СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКА ПОЗИВА ДЕМОКРАТЕ ДА ПРОВЕРАВАЈУ НАУЧНИКЕ У СВОЈИМ РЕДОВИМА

Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду, поводом срамног саопштења Покрајинског одбора Демократске странке (ДС), у којем се као и обично бави клеветама, спиновањем и инсинуацијама и у негативном контексту представља угледну научну радницу Универзитета у Новом Саду др Маријану Дукић Мијатовић,  позива научну и стручну јавност и суграђане да не наседају на бесмислице доказаних превараната.

 Бурним и неаргументованим реаговањем на конкурс, који је покренуо Факултет техничких наука Универзитета  у Новом Саду за избор наставника у звању ванредног професора, сходно својим потребама, а на који се у редовном Законом уређеном и транспарентном поступку пријавила и то као једини кандидат др Маријана Дукић Мијатовић, грађани ће се по ко зна који пут уверити да су демократе кроз изјаве и саопштења покушале да их обману.

Наиме, др Маријана Дукић Мијатовић је већ запослена на Универзитету у Новом Саду и то Економском факултету у Суботици, где је највишим оценама у претходном изборном периоду оцењена управо од стране студената, док њен избор у научно звање и научни опус од неколико објављених књига и преко 120 научних радова у претходних 20 година говори о њеној компетентности. Да ли др Маријана Дукић Мијатовић није по вољи доказаним нерадницима, јер је дала све од себе у претходним годинама да стручно и посвећено помогне широј друштвеној заједници и утиче на стварање бољег инвестиционог амбијента у нашем граду и отварању нових радних места? Они који су оставили пустош за собом, град без фабрика и грађане без запослења, могу само да сплеткаре, јер нису довољно образовани да се бар упуте у процедуре за избор професора на Универзитету, па тако наводе у свом бедном саопштењу да је др  Маријани Дукић Мијатовић извештај о избору у звање писала комисија ван Факултета техничких наука. Наравно да је писала извештај комисија сачињена од угледних професора права, а не инжењера, јер комисију увек чине професори из уже научне области, а председник наведне комисије је неспорно најјачи ауторитет у земљи.

Градски одбор Српске напредне странке поставља питање демократама како је то градоначелник Милош Вучевић утицао на Факултет техничких наука? Поставља питање и како то декан проф. др Раде Дорословачки утиче на избор, када др Маријану Дукић Мијатовић не бира Факултет, него Универзитет? Уместо спинованих информација, сви заинтересовани за најновије лажи демократа, могу да прочитају извештај комисије за избoр у звање др Маријане Дукић Мијатовић, који се налази на увиду јавности на сајту Универзитета у Новом Саду и да се мало позабаве својим „стручњацима“ попут Бојана Пајтића, који је гле чуда изабран у звање ванредног професора Правног факултета у Новом Саду или Јанка Веселиновића, редовног професора Пољопривредног факултета Универзитета у Новом Саду и проуче њихове научне референце, којим се не могу поносити.

Али ништа друго се не може очекивати од послушника Ђиласа, Шолака и Мишковића јер они мисле да се све може купити украденим парама од грађана Србије.

Са још већом енергијом у интересу свих Новосађана.