СРПСКИ РАДИКАЛИ ПОДЕЛИЛИ ПРЕКО 2.500 КЊИГА У НОВОМ САДУ Новосађани са одушевљењем дочекали Војислава Шешеља

Председник Српске радикалне странке Војислав Шешељ позвао је данас, у Новом Саду, током бесплатне поделе књига чији је аутор, грађане, а пре свега младе, да се вакцинишу против Короне јер то „једино спашава у потпуности”.

Он је подсетио да је акцију поделе књига странка започела пре дужег времена, по свим градовима Србије, али и направила паузу, да би је наставила када је епидемија утихнула.

Како су из странке прецизирали на почетку данашње акције, спремили су више од 2.500 књига, а како су кроз пола сата навели, грађани су већ узели 500 примерака.

Према речима Шешеља, међу насловима који се данас деле су углавном они новијег датума, са његовим телевизијским и новинским интервјуима, говорима и слично.

Он је најтоплије препоручио књиге у чијим су насловима имена неких политичара и политичарки, као што су: „Усташку ћу звекнути нану Мариники Чобану”, „Мариника Тепић курац на бициклу”, „Усташка курва Александра Јерков”, „Дрогирано панонско говедо Ненад Чанак” и многе друге. У наслове је уз имена политичара ставио најтеже увреде да би „задао што снажнији ударац издајницима спског народа и личним неријатељима”.

– Моји лични непријатељи су они који ме јавно назову ратним злочинцем. У том случају немам милости, а садржај је врло озбиљан – рекао је Шешељ.

Председник новосадског одбора радикала Ђурађ Јакшић је истакао да је интересовање грађана огромно и да је Нови Сад увек дочекивао Војислав Шешеља „срдачно, са одушевљењем, што се види и данас”.

– Нови Сад је од оснивања СРС увек важио за њено упориште. Убеђен сам да ће тако остати и у наредном периоду – рекао је Јакишић.

Он је указао да радикали, у склопу акције поделе књига, настављају са прикупљањем потписа за петицију „против закона о такозваним истополним заједницама, који заправо треба да легализује геј бракове”.– Најоштрије се противимо овом скарадном закону, јер се противи породичним и традиционалним вредностима нашег друштва и државе, коси се са основним постулатима свих овде присутних традиционалних религија. Противан је и Уставу Србије – нагласио је Јакшић.

Он је захвалио свима који су потписали петицију јер се тако „шаље снажна порука режиму да је Србија за породичне и традиционалне вредности”.

Говорећи о акцијама радикала, Јакишић је подсетио да је странка још у септембру 2019. године упутила нов Предлог закона о извршењу, уз петицију са више од 100.000 потписа грађана, којом су тражили практично „укидање јавних приватних извршитеља и враћање извршног поступка у надлежност судства”.

– Нажалост, то никад није стигло на дневни ред Народне скупштине Републике Србије. Бићемо веома упорни да се извршитељској мафији стане на пут – поручио је Јакшић.