СРПСКИ РАДИКАЛИ ПРОТИВ НОВОГ ЗАДУЖИВАЊА АП ВОЈВОДИНЕ

               „Српска радикална странка гласала је против ребаланса буџета и новог задуживања АП Војводине у висини од 2,4 милијарде динара. Напредњачки покрајински режим је у глупости и бесмислици превазишао сам себе, предлажући ребаланс буџета у другом месецу календарске године. Буџет, за који су тврдили да је савршен, мењају после свега месец и по дана, јер су, до 15. јануара, спискали комплетну годишњу текућу буџетску резерву. Због катастрофалних резултата и потрошених година, Бојан Пајтић се сетио Каменице 2 уочи избора 2016, а Игор Мировић – Каменице 3 уочи избора 2020. године. И један и други су отишли у банку и узели кредит. У чему је разлика? Нема је. Све је исто, све личи, као јаје јајету. Српска радикална странка сматра да је крајње неозбиљно, неодговорно и бахато два месеца пред изборе, додатно задужити АП Војводину за 20 милиона евра.“ – изјавио је Ђурађ Јакшић, председник Посланичке групе Српске радикалне странке у Скупштини АП Војводине.

                Јакшић је рекао да су досманлије презадужиле Војводину, али да напредњаци иду њиховим стопама и да је јавни дуг АПВ порастао у последње четири године.

                „После новог задужења, јавни дуг Покрајине је 9,4 милијарди, што је за готово милијарду више у односу на 2016. годину. Српска радикална странка нема ништа против градње Каменице 3 и аутоматизације лансирних система противградне опреме, али смо против начина на који Покрајинска влада то жели да финансира. Каменица 3 и противградна опрема су се морале финансирати из текућих прихода буџета, а не из кредита. Уместо прескупе зграде Радио телевизије Војводине, могле су се саградити две Каменице 3 и опремити најсавременијом опремом лансирни системи против елементарних непогода у читавој Војводини.“ – истакао је Јакшић.

                Српски радикали истичу да су резултати рада покрајинске власти поражавајући. Напредњачки режим није испунио ни једно предизборно обећање, није решио ни један од горућих проблема.

                „Обећавали су куле и градове, решавање проблема, честит однос према послу, инвестициони бум, хапшење лопова из досманлијског режима… Банатска магистрала, Фрушкогорски коридор, Спортско – рекреативни центар Летенка, решавање проблема са водоснабдевањем Баната, завршетак Клиничког центра Војводине остали су после четири године мандата Српске напредне странке на почетној – нултој тачки.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.

 

 

                                                                                                                                            ПРЕДСЕДНИК

 

__________________