СРПСКИ РАДИКАЛИ ПРОТИВ РУШЕЊА „СПЕНСА“!

„Српска радикална странка се најоштрије противи идеји градоначелника Новог Сада Милоша Вучевића да је једно од решења за нагомилане проблеме у ЈП Спортски и пословни центар „Војводина“ рушење „Спенса“, једног од симбола Новог Сада и јединственог вишенаменског спортског објекта у Републици Србији. Град као оснивач мора стати иза леђа свог ЈП. Не може се очекивати од „Спенса“ да прави новац и профит, јер је у питању претежно, доминантно спортски објекат. Не постоји објекат тога типа, који може сам себе да издржава, без дотација из буџета. „Спенс“ је јединствени мултифункционални спортски објекат и дом десетина хиљада деце која се баве спортом у Новом Саду и, као такав, је незаменљив. Његовим евентуалним рушењем, град од готово пола милиона становника би остао на једном, јавном затвореном базену. Остао би без сале за борилачке спортове, стрељане, куглане, ледене дворане, мале и велике сале, а ни један нови, модеран објекат, не би могао то да надомести.“ – изјавио је на данашњој конференцији за медије Ђурађ Јакшић, председник Одборничке групе „Др Војислав Шешељ – Српска радикална странка“ у Скупштини Града Новог Сада.

Јакшић је рекао, да је због дугогодишње небриге и маћехинског односа оних који су били на челу овог ЈП, „Спенс“ запао у проблеме и да је запуштен.

„Спенс је запуштен, јер нема плана, програма и континуираног улагања у овај објекат. Уназад више од 20 година, сва руководства на „Спенсу“ су овом ЈП начинила огромну финансијску штету. Због непосредног договора менаџмента овог ЈП са закупцима локала, милионски износи су за „Спенс“ остали ненаплативи. Уместо у касу ЈП, део износа од закупа је ишао у џеп оних који су руководили „Спенсом“. Закупац локала годинама не плаћа кирију, руководство га не дира, јер има договор са њим, а онда закупац, одјави све са свога имена и изађе из закупа. На овај начин је „Спенс“ годинама рушен и то зна читав град.“ – истакао је Јакшић.

Српски радикали су мишљења да је прилика за решење великог дела проблема који муче ЈП Спортски и пословни центар „Војводина“, пропуштена због тврдоглавости и самовоље председника Покрајинске владе, Игора Мировића.

„Пре годину дана Игор Мировић је авантуристички ушао у реализацију сулудог и мегаломанског пројекта изградње нове пословне зграде Радио телевизије Војводине на Мишелуку. Уместо нове зграде РТВ, која ће коштати преко 30 милиона евра, проблем новог дома РТВ је морао бити решен искоришћењем смештајних капацитета на „Спенсу“. Комплетан горњи спрат, Спортског и пословног центра „Војводина“, могао је бити адаптиран и прилагођен свим потребама ЈМУ Радио телевизије Војводине. Тако би спојили лепо и корисно. Уз подршку града и вишегодишњи смештај РТВ, „Спенс“ би брзо стао на ноге. Српска радикална странка се оштро противи рушењу „Спенса“. Решење је домаћинско и рационално пословање, целокупна рефундација трошкова за коришћење капацитета „Спенса“, смањење броја запослених и континуирано улагање у модернизацију, пре свега у енергетску ефикасност, самог објекта.“ – закључио је Ђурађ Јакшић.