СРПСКИ РАДИКАЛИ ТРАЖЕ ИЗГРАДЊУ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ НА ГОРЊИМ ЛИВАДАМА И ФОРМИРАЊЕ НОВЕ МЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

Градски одбор Српске радикалне странке Нови Сад скреће пажњу јавности на све озбиљније проблеме са којима се свакодневно суочавају суграђани из новосадског насеља Клиса, и посебно његовог дела Горње ливаде, које су махом настањење програним и избеглим лицима, која су током деведесетих била принуђена да овде потраже уточиште.

„Због потребе хитног збрињавања људи који су у то време носили статус избеглица Горње ливаде деценијама у назад остају урбанистички неуређен део града, а потпуно је апсурдно да и после готово 30 година од изградње првих кућа ми и даље имамо ситуацију да основна комунална инфраструктура овог дела Клисе и даље није решена. Данас ово насеље броји тридесетак улица и преко седамсто кућа у којима живи три хиљаде наших суграђана који муку муче са комуналном инфраструктуром, недостатком канализације и одвођења атмосферских вода“ – истакао је на данашњој конференцији за медије Вања Божић, потпредседник Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад и одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Српска радикална странка апелује на градске челнике да, уместо што из године у годину, по правилу пред изборе, обећавају куле и градове, коначно приступе хитном решавању овог акутног проблема и крену у изградњу канализационе мреже на радост и задовољство свих грађана Новог Сада који живе на Горњим ливадама.

„На основу одговора на одборничка питања која смо постављали градским челницима, али и краткорочних и дугорочних планова рада ЈКП „Водовод и канализација“ можемо закључити да се изградња канализационе мреже на територији Горњих ливада планира тек за 2021. годину, а завршетак за крај 2026. године. На основу разговора које смо обавили са великим бројем грађана овог дела града јасно је да су они забринути да ли ће због малих примања уопште моћи да финансирају редовно пражњење септичких јама и како ће се овај проблем рефлектовати на квалитет њиховог живота“ – сматра Божић.

Српска радикална странка због навденог проблема, али и читавог низа других потреба грађана који живе на територији Горњих ливада покренула је иницијативу да се формира нова месна заједница „Горње ливаде“, а комплетна документација биће достављена градским властима. Циљ наших активиста и ове иницијативе јесте пружање помоћи и омогућавање житељима Клисе, који су прошли кроз тешке тренутке у прошлости, да реше акутне животне проблеме и наставе са нормалним животом, попут свих осталих грађана Новог Сада.