СРПСКИ РАДИКАЛИ ЗАБРАЊЕНИ НА ЈАВНОМ МЕДИЈСКОМ СЕРВИСУ РТВ!

Српска радикална странка изражава забринутост поводом све већег „медијског мрака“ и блокаде извештавања којој је, од стране јавног медијског сервиса, изложена годинама у назад.

„Подсећамо да је Српска радикална странка паралментарна странка и у Скупштини АП Војводине и у Скупштини Града Новог Сада, да се наши посланици и одборници питају и када ће седнице да почну и када ће да се заврше и да представљамо убедљиво најозбиљнију опозицију актуелном напредњачком режиму, и у граду, и у покрајини. Примера ради, наша одборничка група у Скупштини Града Новог Сада током 2019. године, забележила је више јављања него сви представници власти и остале опозиције заједно. Док су се неки одлучили на бојкот рада скупштинских органа, ми смо скоро свакодневно били на терену, разговарали са грађанима и све њихове проблеме износили за говорницом“ – рекла је Марина Недељковић, одборник Српске радикалне странке у Скупштини Града Новог Сада.

Сваки понедељак Савет за информисање Градског одбора Српске радикалне странке Нови Сад одржава конференције за медије са актуелним темама и још једном, јавно, постављамо питање када ће јавни медијски сервис РТВ да се удостоји да пошаље своје новинарске екипе и ,коначно, испрати рад најактивније одборничке и посланичке групе?

Српска радикална странка остала је затечена предлогом да један од потенцијалних кандидата за Фебруарску награду Града Новог Сада буде Миодраг Копривица, генерални директор ЈУМ Радио-телевизије Војводине, имајући у виду да се у време његовог мандата води класична дискриминаторска уређивачка политика.

„О новој згради РТВ смо безброј пута говорили, упозоравајући јавност да се ради о чистом авантуризму Игора Мировића и његовим ортачким комбинацијама које су у милионском износу коштале грађане који живе на простору АП Војводине, а који од тога немају никакву конкретну корист нити бенефит“ –закључила је Марина Недељковић.

Српска радикална странка изражава наду да ће руководство Радио-телевизије Војводине смогнути снаге да у наредном периоду и предстојећој изборној кампањи уведе минимум етичких и професиналних стандарда и отвори медијски простор за најјачу опозициону партију.