СРПСКИ РАТНИ ВЕТЕРАНИ КИКИНДЕ ОБЕЛЕЖИЛИ ВИДОВДАН – СЛАВУ И ДАН УДРУЖЕЊА

Удружење “Српски ратни ветерани Кикинде“ обележило је Видовдан – славу и Дан удружења. Резањем славског колача у Цркви Светог Николаја, али и пригодним програмом код споменика “Туга“, обележен је један од најзначајнијих празника у историји српског народа. Свечаности су, уз велики број ветерана, чланова породица погинулих, представника борачких и политичких организација, присуствовали начелник Градске управе, Драгиша Михајловић и Младен Богдан, председник Градског парламента, који је том приликом истакао да Србија и данас има свој пут, да се држи свог правца деловања и да је место нам ком Србија седи искључиво српска столица.

“Српским ратним ветеранима честитам славу и један од највећих наших празника. Косовски јунаци су утакни у генетски код српског народа и догађај који се десио 1389. године практично је одредио правац историје нашег народа у наредних неколико векова, a то је оно што је дало снагу српском народу да се подигне под туђинском влашћу, да се бори за своју слободу и на крају оствари своју вишевековну тежњу ка самосталношћу. У савременом добу имамо оне који су гинули за нашу слободу и наш град, ратови нас нису мимоишли, тако да смо им овим догађајем одали дужно поштовање. Желимо да и у наредном периоду наставимо обележавање ових важних датума и тај правац којим идемо, односно српским путем, јер нам и Видовдан поручује да Србија има свој пут, да се држи свог правца деловања и да је место нам ком Србија седи искључиво српска столица“, поручио је Богдан.

Удружење Српски ратни ветерани Кикинде данас има више од хиљаду чланова:

“Ово је дан када се сећамо свих погинулих војника и војсковођа од Косовског боја до НАТО агресије и за мене као припадника Српских ратних ветерана овај дан има посебну симболику јер га обележавамо већ пет година код споменика Туга на ком су исписана имена свих погунулих војника и полицајаца из Кикинде“, додао је Владимир Радојчић, из Удружења ’’Српски ратни ветерани Кикинде’’.

Извор: Град Кикинда