SRPSKI SEKAČI TREĆI NA SVETU

Na Svetskom prvenstvu motornih sekača, održanom prošle nedelje u Norveškoj, srpska reprezentacija se okitila bronzanom medaljom u disciplini štafeta. Bronzano odličje je osvojeno u žestokoj konkurenciji 28 zemalja, a značajnu ulogu u uspehu srpske reprezentacije imala su dva člana tima iz Šumske uprave Kupinovo – sekač Milan Zujić koji je bio član takmičarskog tima i referent korišćenja šuma Ivan Tomašević kojem je ponovo poverena pozicija tim lidera u srpskom timu.

Kako nam je rekao Tomašević, uspeh je još veći kada se uzme u obzir da većinu ekipa na prvenstvu čine takmičari koji su promoteri velikih kompanija i koji tokom cele godine treniraju za velika takmičenja, dok srpski takmičari zaista rade u proizvodnji.

Ipak, to srpski tim ne sprečava da niže uspehe na velikim takmičenjima. Na svetskom prvenstvu u Poljskoj 2016. godine, srpska reprezentacija je osvojila srebro, sa samo sedam sekundi zaostatka u odnosu na prvoplasirani tim. I tada je Milan Zujić bio jedan od članova štafete, a Ivan Tomašević tim lider srpskih sekača.

Izvor: Opština Pećinci