„СРПСКИ ВЕНАЦ“ ИЗ МАЂАРСКЕ НА САЈМУ КЊИГА У БЕОГРАДУ

На Међународном сајму књига који у Београду почиње у недељу, 23. октобра, биће представљено и књижевно и новинско издаваштво српске заједнице у Мађарској.

На позив Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Министарства спољних послова Србије, у суботу 29. октобра, у једној од сајамских хала биће представљен Културни и медијски центар „Српски венац“, са својом књижевном и новинском продукцијом, али ће бити речи и о издањима других српских издавача у Мађарској.

О активностима самог центра говориће стручна сарадница Катарина Павловић Бачи, док ће „Српске недељне новине“, које од пре две године излазе под окриљем те установе, представити др Драган Јаковљевић, њихов главни и одговорни уредник. Он ће такође говорити и о књижевној продукцији различитих српских издавача у Мађарској.

У другом делу програма јавности ће бити представљен први самостални издавачки подухват Културног и медијског центра „Српски венац“ – књига прича „Музичка кутија“, Драгана Јаковљевића. О овом књижевном издању говориће новинарка и списатељица Добрила Боројевић, дугогодишња сарадница „Српских недељних новина“.

Извор: снновине