ССШ „4. ЈУЛИ“ НАГРАЂЕНА НА КОНКУРСУ „ДИГИТАЛНА ЕКСПЕДИЦИЈА“

Ученици Средње стручне школе „4. јули“ аутори су једног од седам победничких пројеката на конкурсу „Дигитална експедиција – Изазов 2021 – 2022“, чији је циљ био да подржи и награди најбоље идеје за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Републици Србији. Конкурс је био је заједничка иницијатива Фондације Propulsion Фонд, Иницијативе „Дигитална Србија“, Завода за унапређивање образовања и васпитања (ЗУОВ) и Завода за вредновање квалитета образовања и васпитања (ЗВКОВ), и реализован је у партнерству са Америчком агенцијом за међународни развој (USAID) у оквиру пројекта „Иницијатива за нову медијску и дигиталну писменост“.

Пројектни изазов је пред учеснике поставио јасан задатак: осмислити идејни пројекат за креирање дигиталног отвореног образовног ресурса (веб-сајт, текст, видео, видео-игра, апликација за мобилне уређаје и сл.) који се може користити као помоћни наставни материјал у циљу повећања нивоа дигиталне писмености ученика, али и опште популације. Требало је креирати дигитални отворени образовни ресурс који ће допринети повећању нивоа дигиталне писмености ученика основних и средњих школа у Републици Србији.

Средња стручна школа „4. јули“ учествовала је на конкурсу са пројектом под називом „Фолдер мојих емоција“, за који је награђена новчаним износом од 141.000 динара.

Извор: Општина Врбас