ШТА НАМ ТЕШКО – КОНКУРС ЗА МЛАДЕ

Отворен је „Шта нам тешко“ конкурс у оквиру програма „Млади су закон 2020“, који омогућава младима (од 15 до 30) да добију финансијску и менторску подршку за реализацију идеја које одговарају на потребе локалних заједница, наводи суботица.инфо.

Кроз овај конкурс ће бити подржано 130 омладинских волонтерских пројеката широм Србије у износу од 20.000 до 42.000 динара по пројекту, а укупно са чак 5.460.000 динара.

За учешће у програму могу се пријавити:

  • неформалне групе од минимално 5 особа од 15 до 30 година које су држављани и бораве на територији Републике Србије, међу којима се један/једна особа издваја као званичан координатор/представник групе, тј. координаторка/представница групе (мора бити пунолетан/на) и које су директно одговорне за припрему и реализацију пројекта који предлажу
  • удружења младих, чији Управни одбор има минимум 2/3 младих од 15 до 30 година

Акције могу бити еколошке, образовне, социјалне, тј. посебно усмерене угроженим групама људи, затим реновирање, кампање, културни програми и мное друге.

Позив за пријаву пројеката је отворен од 30.07.2020. до 01.11.2020. или до утрошка средстава. Први рок за оцењивање пристиглих пројеката је 16.08. (комисија ће заседати сваке друге недеље). Све активности се морају завршити закључно са 1. децембром текуће године.

Детаље о конкурсу можете пронаћи овде: https://mladisuzakon.rs/stanamtesko-konkurs/

Дигитални формулар можете пронаћи овде: https://istrazivaci.wufoo.com/forms/mwybndp1cabozq/

Контакте ментора можете пронаћи овде: https://mladisuzakon.rs/partneri-i-mentori/

Конкурс „Шта нам тешко“ спроводе Млади истраживачи Србије у партнерству са Покретом горана Војводине из Сремских Карловаца, ЦеГраД-ом из Обреновца, ТИМ 42 из Лесковца, EMPOWER из Пожеге уз подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.

Покрет горана Војводине је задужен за Северно-Бачки, Северно-банатски, Западно-Бачки, Јужно-Бачки, Среднје-Банатски и Сремски округ.

Изјава, Владимир Будалић, један од ментора ‘Шта нам тешко’ конкурса испред Покрета горана Војводине

– Шта нам тешко конкурс је идеална прилика за младе да заједно са својим другарима и другарицама, ураде нешто корисно за своју локалну заједницу. Кроз овај конкурс им помажемо да препознају и реше изазове у свом крају, кроз финансијску и менторску подршку. Мислим да су програми који негују и подстичу активно учешће младих кључни у локалном одрживом развоју локалних заједница, а то је управо разлог зашто Покрет горана Војводине реализује овај пројекат.

Извор: суботица.инфо