ŠTA SE NALAZI NA TRPEZI PROSEČNOG SRBINA?

Kvalitet hrane koju jedemo često je tema brojnih istraživanja. Međutim, sa sve plićim džepom prosečnog Srbina postavlja se pitanje šta uopšte možemo sebi da priuštimo? Prema poslednjim istraživanjima koja se rade svake godine, Srbi, verovali ili ne, jedu sve više povrća. Ali, ne zato što smo kao nacija počeli zdravije da se hranimo, već zato što je izdvajanje novca za hranu sve manje. Tako prosečan Srbin za godinu dana pojede 123 kilograma povrća, najviše krompira i to oko 38 kilograma po glavi stanovnika. Odmah posle njega je kupus, sa 18 kilograma, a godišnje pojedemo i 12 kilograma luka. Potrošnja mesa svake godine opada, a po rečima mesara, domaćice najčešće kupuju mleveno meso. Zašto? Zato što u meso dodaju jeftine sojine ljuspice, čime se dobija na količini, a ukus spremljene hrane se ne menja drastično. 

IZVOR:Agrobiznis magazin