„ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“ ОПШТИНСКО ТАКМИЧЕЊЕ

Основна школа „3.октобар“ из Локава била је домаћин општинског такмичења за основце у познавању саобраћајних прописа и саобраћаја под називом „Шта знаш о саобраћају“. Другу годину за редом, ОШ „3.октобар“ организује традиционално едукативно такмичење на којем се ове године надметало 30 ученика из шест основних школа.

Ова акција има за циљ едукацију деце школског узраста. Организују је и спроводе АМСС, Друштво наставника техничког образовања Србије и Републички савет за безбедност саобраћаја на путевима у Србији, а такмичењем су обухваћене све групе ученика, од првог до осмог разреда основних школа.

Такмичење се састојало од два дела: тест познавања саобраћајних прописа и тест на полигону, на којем су такмичари показали знање о саобраћајној сигнализацији и спретности у вожњи бицикла. Знање такмичара је оцењивала стручна комисија у којој су били саобраћајни полицајци из МУП-а Алибунар и инструктор локалне ауто школе.

Екипно прво место је заузела екипа домаћина – ученици основне школе „3. Октобар“ из Локава. У појединачном такмичењу ученици су подељени у две групе. У групи Б у којој су се такмичили ученици од 9 до 12 година и прво место је заузео Ђулијано Гетејанц из Локава, а у групи Ц (ученици од 13 и 14 година), прво место је заузео Јован Чолока из основне школе „Братсво јединство“ из Алибунара.

Поред великог броја наставног особља локалних основних школа, такмичењу је присуствовала Адријана Сфера, већник за образовање општине Алибунар која је нагласила да су овакве активности веома значајне за наше основце који имају фантастичну прилику да стекну нова знања и практична искуства, а најважнији допринос овог такмичења је и адекватна припрема деце за равноправно и сигурно учешће у саобраћају.

Извор : Општина Алибунар