СТАБИЛНО СНАБДЕВАЊЕ СТРУЈОМ САДАШЊИХ, АЛИ И БУДУЋИХ ИНВЕСТИТОРА

Вршилац дужности директора ЈП „Елелектропривреде Србије“ Милорад Грчић је, у пратњи сарадника и представника општине Пећинци, 14. августа обишао Трафостаницу 110/20 kV „Крњешевци“, која првенствено напаја индустријске зоне Шимановци и Крњешевци.

Како је рекао Грчић, реч је о једној од најмодернијих трафостаница у околини, вредној 259 милиона динара коју је ЕПС изградио споственим средствима.

„Оно што је много важније од ова два милиона евра које смо уложили у ову трафостаницу јесте шта добијамо изградњом ове трафостанице. Ово је огромна индустријска зона, овде имамо преко 40 великих потрошача. Овде имамо произвођаче који имају врло осетљиву опрему, који имају потребу за стабилним напајањем електричном енергијом и, коначно, у овој индустријској зони ради преко 10.000 људи“ – рекао је Грчић и нагласио да напајање ове индустријске зоне нема никакве везе са насељима у којима живе наши грађани, као и да се никаква хаварија у овој трафостаници на преноси на стабилност и сигурност напајања у стамбеним деловима.

Тренутно је уграђен један трансформатор од 31,5 МW, а како је рекао Грчић, са доласком нових инвестиција, могуће је за само неколико недеља инсталирати још једну трафо ћелију.

„У зависности од потреба она може бити 20 МW, 31,5 МW, 40 МW. Ми смо спремни да прихватимо нове инвеститоре и да обезбедимо снабдевање електричном енергијом за сваку нову фабрику у овој индустријској зони“ – поручио је Грчић.

Шимановачка индустријска зона се простире на 800 хектара и, по речима члана Привременог органа општине Пећинци Зорана Војкића, у овој зони је и у овом тренутку у току градња више погона и дистрибутивних центара.

„Због тога је за нас ова трафостаница изузетно значајна. До сада је индустријска зона у Шимановцима имала два извора напајања електричном енергијом – из правца Пећинаца и из правца Нове Пазове. Са трећим извором напајања можемо да обезбедимо квалитетно и сигурно снабдевање електричном енергијом свих садашњих, али и будућих инвеститора, а истовремено се растерећује трафостаница у Пећинцима. Ми имамо и радну зону Сибач на обилазници око Пећинаца коју намеравамо да развијамо, а будући инвеститори у овој зони ће сада моћи без проблема да се прикључе на трафостаницу у Пећинцима“ – изјавио је Војкић.

Извор: Општина Пећинци