СТАДИОН НОВОКОЗАРАЧКЕ „СЛОБОДЕ“ У НОВОМ РУХУ

Да локална самоуправа не одустаје од улагања у постојећу спортску инфраструктуру, потврдио је нови модернизонани изглед чувеног стадиона „Илија Пантелић“. Фудбалски дом новокозарачке „Слободе“, члана Војвођанске лиге- исток, оденуо је ново рухо. Адаптацију свлачиона, купатила, постављање нових седишта на трибини, као и уградњу ПВЦ столарије, са укупно 3,5 милиона динара, финансирала је локална самоуправа. Да спортски објекат изграђен 1988. године сада фудбалерима, али и гледаоцима пружа комфорније услове за боравак уверио се и Павле Марков, градоначелник Кикинде. Он је оценио да постоји квалитетна енергија у клубу који се налази у самом врху првенствене табеле:

– Одлучили смо се да финансирамо реконструкцију стадиона ФК “Слобода”. Све делује убедљивије и боље, од трибине до купатила и свлачионица. Настојимо да на сличан начин помогнемо и нашим осталим селима, да унапредимо квалитет спорта, културе и образовања. Фудбалерима “Слободе” и њиховим навијачима желим пуно спортске среће и радости- рекао је Марков. Да је прва реконстукција фудбалског стадиона, од његовог отварања, била неопхода оценио је Драгољуб Ћосић, председник МЗ Нови Козарци и први човек “Слободе”:

– Значај реконструције стадиона је велик. Хидроизолација је решила наш горући проблем јер је објекат прокишњавао. Први пут још од 1988. године, стадион је саниран. Желео бих да споменем и двадесетак људи који су волонтерски били ангажовани током замене плочица, инсталација, кречења, фарбања… Заиста смо поносни како сада изгледа стадион- признао је Ћосић.

Извор: Град Кикинда