СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ НАКОН РЕКОНСТРУКЦИЈЕ

Општина Инђија располаже становима који се користе за збрињавање социјално угрожених лица а већина не задовољава основне критеријуме за нормално становање. У наредном периоду локална самоуправа предузеће мере да се они реконструишу, ставе у функцију и дају на коришћење лицима у стању социјалне потребе.

Постојећи социјални станови у власништву Општине Инђија не задовољавају основне услове за живот услед потпуне запуштености и немара одговорних људи који су тада водили општину.

 „Ми на папиру имамо довољан број социјалних станова, али у пракси велики проценат њих је у веома лошем стању, неки су чак и урушени. У претходном периоду смо урадили анализу како бисмо имали евиденцију ко су корисници тих станова и покушамо да установимо да ли постоје неопходни услови на основу којих људи живе у њима. У 90 посто случајева је испоштована законска процедура, а у преосталих 10 смо пронашли неправилности“, рекао је Владимир Гак, председник општине Инђија.

У последњих 40 година у социјалне станове није уложен ни један једини динар. Они су служили да се збрину социјално угрожене категорије које немају кров над главом, али у великом броју случајева у тим становима нема воде, струје и свих оних основних услова за живот.

„Социјални станови су јавна својина општине Инђија и ми ћемо дати све од себе да решимо и тај проблем. Од како смо преузели одговорност у општини Инђија, морали смо да решавамо горуће проблеме и пронађемо начин да „оздравимо“ буџет. Можда неће одмах бити све видљиво, али до краја мандата ћемо подвући црту и показати нашим грађанима шта смо све добро урадили“, поручује први човек општине Инђија.

Извор: Општина Инђија