STARČEVO: DŽUDISTI NIŽU MEDALJE

Proteklog vikenda džudisti Akademije Jočić bili su na još jednom velikom takmičenju, navodi 013info. U Bugarskoj je održan turnir za mlađe kategorije na kojem je učestvovalo oko 400 džudista iz nekoliko okolnih zemalja. Sa našom ekipom na put su krenuli i takmičari prijateljskih klubova iz Beograda – OJK I Žandarmerija. Iako se zbog koronavirusa slabije treniralo u prethodnom periodu u Bugarskoj je zablistala Natalija Strigić koja je do zlatne medalje stigla posle  pobeda efektnim iponima. Ubedljivo je i sasvim zaluženo osvojila prvo mesto, dok je njen brat Golub Strigić osvojio bronzanu medalju. Istim odličjem okitila se i Milica Sekulović u svojoj kategoriji.

 Ovog puta sreće nisu imali Aleksa Lehni i Filip Spasić koji su ostvarili dve opobede koje su bile dovoljne samo za 5. mesto. Milena Sekulović je nastupila uprkos povredi i takođe zauzela peto mesto, a Kristijan Lehmi nije imao sreće sa sudijama i ostao je bez plasmana. Do pobedničkog postolja nije stigao ni Petar Novaković, koji se takođe morao zadovoljiti petim mestom, ali treba istaći da je on zablistao prošle nedelje kada je u Bugarskoj na dva turnira osvojio jednu zlatnu i dve bronzane medalje. Posle svega trener Miroslav Jočić je zadovoljan nastupom svojih takmičara:

 – Oduševljen sam njihovim nastupom, pokazali smo kako treba da se bori i ponaša. Nisu sport samo medalje i pobede, pogotovo kada odlazimo na takmičenja posle ovako duge pauze zbog već poznatih okolnosti. Svima nam nedostaju treninzi i takmičenja i nadam se da će ih u narednom periodu biti sve više, a ubeđen sam da ćemo srpski džudo predstavljati na najbolji mogući način – istakao je Jočić i dodao da je njegova Akademija u ovim teškim vremenima za sport spremna za saradnju sa svima  i da nude tehničku, infrastrukturnu i organizacionu pomoć i drugim klubovima, jer im je interes dece na prvom mestu.

Izvor: 013info