STARČEVO: FESTIVAL AKUSTIČNE GITARE „GAŠINI AKORDI” BIĆE ODRŽAN PO PETNAESTI PUT

Petnaesti Festival akustične gitare „Gašini akordi” biće priređen u petak, 26. novembra, od 16 sati u Kreativnom kulturnom klubu, na prvom spratu Doma kulture, navodi 013info.

Ove godine manifestacija neće imati međunarodni karakter, kao mnogo puta dosad, zbog pandemijskih okolnosti, pa će nastupiti samo učesnici iz Pančeva i okoline.

Događaj će početi omažom gitari i sećanjima na nedavno preminule muzičare i poklonike ovog instrumenta, kao i učesnike u ranijim „Gašinim akordima”, poput Branislava Đekovića Đeke, Milana Jarakovića i Raleta Rajačiča. Nakon toga, uslediće revijalni nastupi mladih nada – grupa „Gitarta”, „Jutarnji program”, „Saša Gamibiroža I nestašni” i „Sindrom”, koji je u poslednji pobednik festivala. Program če zatvoriti prekaljeni muzičari – duo Tođa i Mizge, kao i sastav „Rezervni plan”.

Dom kulture iz Starčeva, kao glavni organizator ove manifestacije, obaveštava sve učesnike i goste festivala da će se u prostorijama KKK i u Domu kulture bez izuzetka primenjivati aktuelne propisane mere Vlade Repubilke Srbije u borbi protiv koronavirusa, a zainteresovani posetioci treba da znaju da su slobodna mesta u prostorijama ograničena.

Prijave i dodatne informacije mogu se dobiti od ponedeljka do petka na telefon 013.631.913 (od 09-14 časova).

Izvor: 013info