STARČEVO: OTVORENA IZLOŽBA SLIKA I CRTEŽA IVANE DIMITRIĆ

Izložba slika i crteža akademske slikarke Ivane Dimitrić otvorena je u ponedeljak, 29. novembra, u starčevačkoj Galeriji „Boem” iz Starčeva, navodi 013info.

Ovaj događaj okupio je brojne poklonike dela pomenute umetnice, a pored ostalih podršku su joj pružili i brojni bivši i sadašnji učenici, budući da ona godinama radi kao profesorka likovnog u lokalnoj Osnovnoj školi „Vuk St. Karadžić”.

Nakon uvodne svirke članova Tamburaškog orkestra „Neolit”, po običaju prisutnima se najpre obratio direktor starčevačkog Doma kulture Darko Ješić, a o postavci je govorio Čedomir Kesić iz Umetničkog saveta pomenute ustanove. On je rekao da je bilo teško odlučiti što bi iz njenog bogatog umetničkog opusa ovog puta moglo da bude izloženo, a na kraju je izbor pao na cvetne aranžmane crtane uglavnom u tehnici akvarela.

Inače, Ivana Dimitrić je 2002. godine završila slikarski odsek Fakulteta likovnih umetnosti, dok je na postdiplomskim studijama diplomirala 2018. godine. Član je ULUS-a od 2003. godine,  a mnogo puta je izlagala samostalno i grupno.

Ova izložba biće otvorena do 22. decembra.

Izvor: 013info