СТАРИ ЛАЛА – ОСМИ ПУТ ПО КОВИНСКИМ СОКАЦИМА

Опште удружење предузетника општине Ковин – секција Стари Лала, под покровитељством Општине Ковин, организује 8. по реду Манифестацију „Стари Лала“ и позивају на дружење у суботу и недељу 16. и 17. јуна, „у центру Ковина и оближњим сокацима“. Оба дана улице Старог Лале отворене су за посетиоце од 10.00 до 22.00 часа. Позвани су, као и увек до сада, сви којима су Банат, стари занати  и обичаји у срцу! 

Све почиње у суботу, 16. јуна, традиционално од 10 часова биће отворене продајна Изложба ручно рађених предмета и Изложба старих и нових пољопривредних машина. Од 16 часова ће се у Улици Лазе Костића кувати рибља чорба, од 17 на платоу у центру посетиоци могу погледати показну вежбу Црвеног крста, а већ од 17.15 програм најмлађих из ПУ „Наша радост“: рецитал, хор и плесне игре.

Свечано отварање манифестације „Стари Лала 2018“. заказано је за 18 часова, када ће се са летње позорнице испред Центра за културу присутнима обратити организатори и представници локалне самоуправе.

Одлуком Скупштине општине Ковин из фебруара ове године, „Стари Лала“ има епитет „манифестације од значаја за општину Ковин“, што ће свакако допринети њеној одрживости у наредним годинама, јер у календару и срцима суграђана и њихових гостију већ је заузела посебно место.  

У наставку, погледајте комплетан програм овогодишње манифестације, са сатницом.

 

Извор : Општина Ковин