СТИПЕНДИЈЕ ОПШТИНЕ ЗА 39 НАЈБОЉИХ БЕОЧИНСКИХ СРЕДЊОШКОЛАЦА

Данас је у Великој сали Скупштине општине Беочин уприличена додела уговора о стипендирању ученика средњих школа за школску 2023/2024. годину.

Након спроведеног овогодишњег конкурса за доделу стипендија намењених ученицима средњих школа, Општина Беочин ће омогућити стипендије за 39 ученика у износу од 80 хиљада динара по кориснику. Исплате стипендија биће распоређене у десет месечних рата током трајања школске године, у износу од по 8 хиљада динара.

Ученике и њихове родитеље су у својим обраћањима поздравиле председница општине Беочин Биљана Јанковић као и председница Комисије за доделу стипендија Јелена Пашћан које су свима упутиле срдачне честитке а најбољим беочинским средњошколцима пожелеле много успеха у будућем школовању и образовању.

„Сваке године се повећава број деце која остварују право на стипендије Општине Беочин и то нас веома радује. Драго ми је што наши млади суграђани својим радом и успехом нижу добре резултате и граде свој пут ка успеху у складу са њиховим опредељењем и интересовањима. Наш циљ је да критеријумима и условима за стицање права на стипендију подржимо што више њих и надамо се да ће ђацима и њиховим породицама овај вид подршке и мотивације бити значајан.“, истакла је председница општине Беочин Биљана Јанковић.

фото: Исмет Адемовски

Извор: Општина Беочин