СТИПЕНДИЈЕ ЗА СПОРТСКЕ НАДЕ ИЗ АП ВОЈВОДИНЕ

Перспективним и талентованим спортистима из Војводине узраста до 14 до 20 година данас су у Покрајинској влади уручени уговори о стипендирању у оквиру програма Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Стипендије је добило 85 спортиста из 30 спортских грана, за шта је обезбеђен буџет од 18 милиона динара. Износе од по 15 хиљада динара месечно добило је 80 спортиста, док ће њих петоро из развојног програма Олимпијског комитета Србије наредних годину дана добијати 25 хиљада динара месечно.

Уговоре је спортистима уручио покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез, који је подсетио да се пројекат „Спортски таленти Војводине“, реализује седму годину за редом, с циљем да се идентификују млади талентовани спортисти, континуирано прате њихови резултати, те да се у Покрајинском заводу за спорт и медицину спорта брине о здрављу и нивоу тренираности младих спортских нада.

Батез је додао да је у протеклом периоду повећаван како број стипендиста, тако и новчани фонд за доделу стипендија, а од прошле године програм је проширен и на неолимпијске спортове. Поред тога, програм је ове године додатно унапређен тако што ће стипендије у већем износу добијати спортисти и спортисткиње коју су уврштени у развојни програм Олимпијског комитета Србије и представљају олимпијске наде српског спорта.

Ресорни секретар је подсетио да је на Олимпијским играма младих 2014. године Србију је представљало 24-оро спортиста, од којих је седморо било из Војводине и били су део програма Покрајинског секретаријата за спорт и омладину. Такође, на Олимпијским играма у Бразилу такмичили су се спортисти из Војводине, пливачица Ања Цревар и рвач Виктор Немеш, који су прошли овај програм.

„Ове године нас очекују и треће Олимпијске игре младих у Аргентини и надамо се да ће доста наших спортиста из Војводине такмичити на тој олимпијади, те да ће нас обрадовати добрим резултатима и новим медаљама “, рекао је Батез уз жељу да младе спортисте који су данас добили стипендије видимо на будућим Олимпијским играма и највећим светским и европским такмичењима.