СТИЖЕ ПРЕДСТАВА „ШТА ОСТАЈЕ ПОСЛЕ ЗАНОСА“

Дом културе Србобран приредиће у среду, 20. новембра, извођење позоришне представе „Шта остаје после заноса“, ауторке Исидоре Бјелице.

Представа почиње у 20.00 часова, а цена карте је 300 динара. У претпродаји карте се могу купити у Дому културе, радним данима од 08.00 до 16.00 часова.

 „Нова представа Исидоре Бјелице је инспирисана животом краљице Наталије Обреновић, о којој је писала у својој бестселер књизи са преко педесет издања ‘Краљице Сербске’. ‘Шта остаје после заноса’ није само историјска прича о најчуванијим тајнама наше историје, то је прича у којој ће се препознати свака жена која је доживела преваре, издаје, разочарења, борбу за дете. Невероватно је да је ова омиљена српска краљица заправо парадигма како женствености и романтичности тако и мајчинства, јачине али и борбе против табуа и мизогиније као и атавистичких предрасуда средине. Уз бриљантну глуму Јелице Брестовац која на невероватан начин дочарава колико је прича о Наталији заправо прича о свакој жени, представа није само историјска истина о једној жени, она је де факто радионица љубави у драмској форми, она је учење како да издржимо оно што је неиздрживо и како да се изборимо и са најтежим тренуцима и изађемо јачи. У тананој антиномији туге и смеха, где се смењују сузе и смех, као и у животу, испричана је најузбудљивија прича европске историје“, записано је о представи.

Краљица Наталија: Јелица Брестовац
Наратор: Исидора Бјелица (аудио запис)
Краљ Милан: Синиша Убовић (аудио запис)

Извор: Општина Србобран