СТИЖЕ ПРВИ КРУЗЕР НА МЕЂУНАРОДНО ПУТНИЧКО ПРИСТАНИШТЕ

 Почетком марта месеца ове године свечано је отворено међународно путничко пристаниште на реци Сави, на крају Паробродске улице, баш на оном истом месту где су некада пристајали пароброди, а у среду 3. маја око 22 часа очекује се упловљавање елитног француског крузера „Victor Hugo” , чијим се доласком отвара наутичка сезона у Сремској Митровици.
Како је рекла градоначелница Светлана Миловановић, ово је први али не и последњи крузер који стиже на пристаниште. Тиме се побољшава како туризам тако и привреда нашег града. Инвестиција у пристаниште је веома добра и корисна, не само за наш град већ и за читаву Србију. Његовим отварањем Митровица је узела учешће у пројекту „Запловимо Србијом“, захваљујући чему је наш град постао препознатљив на мапи речног туризма.
 Унапређење путничког водног саобраћаја у нашем граду ослања се на Меморандум о разумевању у области наутичког туризма на унутрашњим пловним путевима, који су Агенција за управљање лукама и Министарство за грађевинарство, саобраћај и инфраструктуру 2021. године потписали са локалним самоуправама у циљу повећања укупних прихода од туризма у Србији. Градоначелница Миловановић захвалила се на подршци Агенцији, и најавила ново раздобље у туризму нашег града.
Миловановић је додала да ће Туристичка организација Града приредити краћи дочек туристима са крузера, којих има око 80, а они ће у зависности од своје жеље и плана пута посетити туристичке локације које наш град има у својој понуди.
 Крузер „Victor Hugo“ је дугачак 82m, широк 9,5m. Може да прими до 100 путника у 49 удобних и пространих кабина распоређених на две палубе. Добио је име по једној од најистакнутијих личности француске књижевности.

Извор: Град Сремска Митровица