СТРАХИЊА ЈОЦКОВИЋ ОСВОЈИО ЗЛАТНУ МЕДАЉУ

На светском купу у Будимпешти као члан кик бокс репрезентације Србије у конкуренцији старијих јуниора до 54 кг Румљанин Страхиња Јоцковић освојио je златну медаљу.

Такмичење на ком је наступило 2250 такмичара из целог света је уједно највећи светски куп који се одржава у току године. Такмичење је одржано од 14. до 16. јуна 2024. у Будимпешти у дворани Ференц Пушкаш. Репрезентација Србије је повела мешовит састав, млађих јуниора, старијих јуниора (којима је ово била уједно последња провера пред Светско првенство које се одржава последње недеље августа такође у Будимпешти) и сениора. Састав Србије је био сачињен од 45 такмичара и 8 тренера међу којима је био и тренер румског клуба Владимир Боговић.

Страхиња је у полуфиналу победио Израелца Јабера Хадија да би га у финалу сачекао још један Израелац Матар Јазан, који је у другом полуфиналу савладао Пољака.

„Страхиња је био више него убедљив у оба меча и показао да на њега треба рачунати на Светском првенству. Искрено се надамо и медаљи са истог“, изјавио је тренер Боговић.

Извор: Општина Рума