ШТРАУС И КОЛО НА ПЕЋИНАЧКОМ ШЕТАЛИШТУ

Матуранти пећиначке средње Техничке школе „Миленко Веркић Неша‟, данас су тачно у подне на пећиначком шеталишту, у оквиру традиционалне Матурантске параде заиграли “Плес толеранције”. Покровитељ манифестације је као и сваке године до сада пећиначка локална самоуправа, а матурантима је подршку пружила и начелница Одељења за друштвене делатности Зорица Лукач.

Пре плеса, матурантима се обратила њихова директорка Сања Дујић, која им је том приликом рекла да се сада налазе на крају једног животног поглавља, али и да мисли да ће га се често сећати, јер колико год им сада то звучало немогуће, како је рекла, схватиће да су им ови дани били најбезбрижнији.

“Надам се да из наше школе носите пре свега лепе успомене, пријатељства и неких љубави. Надам се да носите и нека знања која ће вам помоћи да што лакше упишете жељени факултет или да се што брже запослите. Надам се да сте научили и нешто о животу за време ове 4 године, нешто што ће вам помоћи да будете бољи људи. Желим вам да сви будете здрави, пре свега, да будете мудра, одговорни, испуњени и желим вам да волите и да будете вољени” – рекла је матурантима директорка Дујић.

Својим другарима матурантима обратила се и Тијана Гмизић матуранткиња и члан ученичког парламента, која је рекла да је поносна на своју генерацију јер није било већих проблема током школовања, непоштовања различитости у сваком смислу, као и да су упркос пандемији успели све да преброде заједно и одрже пријатељства.

“На овој раскрници овог нашег животног пута, желим вам да одаберете пут који вам извлачи најискренији осмех на лице. Пут због којег вам срце затрепери” – казала је Тијана.

Пећиначки матуранти заплесали су тачно у подне уз већ познате ноте Штрауса, да би затим, заплесали и коло заједно са својом директорком Сањом Дујић и другим професорима и пријатељима.

Извор: Општина Пећинци