ŠTRAUS I KOLO NA PEĆINAČKOM ŠETALIŠTU

I ove godine šetalište u Pećincima ukrasili su maturanti pećinačke Srednje tehničke škole „Milenko Verkić Neša‟, koji su u okviru tradicionalne Maturantske parade juče tačno u podne zaigrali „Ples tolerancije‟, zajedno sa desetinama hiljada vršnjaka iz Srbije i cele Evrope.

Pokrovitelj manifestacije je, kao i svake godine, bila pećinačka lokalna samouprava, a maturantima se obratio predsednik opštine mr Željko Trbović, koji im je poručio da će uvek moći da se oslone na Opštinu Pećinci.

„Danas počinje novo poglavlje u vašim životima. Opština vas je pratila i podržavala od vrtića, preko osnovne škole i kroz srednju školu. Jedan deo vas će po završetku srednje škole potražiti zaposlenje i zahvaljujući velikom broju kompanija koje smo uspeli da privučemo u našu opštinu nećete imati problema da pronađete posao. Pružićemo podršku i onima koji se odluče da nastave školovanje i koji će se jednog dana kada diplomiraju, nadam se, vratiti u našu opštinu i nastaviti tamo gde mi stanemo‟ – poručio je maturantima prvi čovek pećinačke opštine.

Zajedno sa maturantima ove godine Ples tolerancije je zaplesao i njihov direktor Danilo Tepša koji im je poželeo da im i svaki naredni dan bude ispunjen muzikom, pesmom i igrom, ali ih je i podsetio da im tek predstoji maturski ispit.

„Naoružajte se znanjem i pameću i pomozite nam da zajedno ovu našu lepu opštinu učinimo još lepšom i još bogatijom. Pokažite i danas, i sutra, i uvek šta je i ko je pećinački učenik. Ja tvrdim da ste vi najbolji, najpametniji i najlepši‟ – rekao je Tepša.

Nakon Štrausa, pećinačkim šetalištem zaorili su se zvuci kola, a sa maturantima su se u kolo uhvatili i profesori i neki od okupljenih građana, među kojima je bio i predsednik Trbović.

Izvor: Opština Pećinci