СТРЕЛЦИ МЛАДОСТИ ПРВАЦИ СРБИЈЕ

Млађи јуниори стрељачког клуба „Младост“ освојили су титулу шампиона на првенству Србије ваздушном пушком у троставу које је претходног викенда одржано у Новом Саду. Овим је СК „Младост“ ушао у историју стрељаштва јер је ово прво првенство Србије у овој новој дисциплини која ће вероватно бити основ за регрутацију такмичара за међународнио програм малокалибарском пушком. 

Победа је извојевана доста убедљиво а екипу су чинили Гаћеша Димитрије, Бојић Страхиња и Михајловић Вељко. У појединачној конкуренцији Гаћеша је, са кругом заостатка за трећепласираним,  био трагичар јер је освојио 4. место и то захваљујућу помањкању концентрације у последње три дијаболе. Све дотле, био је у конкуренцији за медаљу, па чак и златну. Бојић је заузео седмо а Михајловић десето место.

На првенству је учествовала и кадеткиња Џонић Лана, која је као најмлађа учесница првенства направила први озбиљан корак у дисциплинама међународног програма. Од Лане, која је летос изборила право да учествује на кампу перспективних стрелаца Србије, у будућности се доста очекује.

Прво наредно такмичење је прво коло Купа Србије за јуниоре и сениоре ваздушном пушком које се одржава у Новом Саду 13. и 14. октобра.

Извор: Општина Инђија