STRELJAČKA DRUŽINA „PANČEVO 1813” ZABELEŽILA USPEHE

Proteklog vikenda je u Trsteniku održano Prvenstvo Srbije serijskom malokalibarskom puškom za pionirske kategorije, navodi 013info. Nastupile su obe ekipe pionira i pionirki, SD „Pančevo 1813’”, u trostavu i ležećem stavu. Ekipa pionirki osvojila je dva pehara za drugo mesto u trostavu i u ležećem stavu. Teodora Kondić je briljirala u trostavu 3×10 metaka i osvojila zlatnu medalju, a u disciplini 30 metaka u ležećem stavu, je osvojila bronzanu medalju. Iva Rakonjac je osvojila srebrnu medalju u trostavu, a u ležećem stavu je bila peta. Debitantkinja Katja Bogdanović se izvrsno snašla i doprinela ekipi za osvajanje pehara, kao i mladi pioniri Ognjen Lukić, Nemanja Đorđević i Ognjen Bunčić, koji su osvojili u oba stava po četvrto mesto ekipno.  

 Finale Lige Vojvodine za kadete i mlađe juniore 

 Aleksa je prvi kadet i mlađi junior, Teodora treća kadetkinja puškom, a iz pištolja Marko je prvi mlađi junior, a drugi kadet, Stefan je prvi kadet a drugi mlađi junior, a Velimir je treći mlađi junior, Ekipa mlađih juniora pištoljem je prva i jedina kompletna, kadetkinje puškom su prve i jedine kompletne,a mlađe juniorke puškom su treće ekipno. Prošlog vikenda je u Novom Sadu održano Finale Lige Vojvodine za kadete i ml.juniore iz vazdušne puške i pištolja prema rezultatima iz tri kola Lige u sezoni 2019/20. Aleksa Rakonjac je po rezultatima kadeta osvojio prvo mesto, a u kategoriji mlađih juniora puškom i drugu zlatnu medalju, nakon rezultata od 583 kruga u osnovnom meču i nakon finala u kojem je Aleksa ostavio drugoplasiranog iza sebe za 5 kruga razlike. Ekipa kadetkinja puškom Teodora Kondić,Iva Rakonjac i Ana Tokić je prva i jedina kompletna, a ekipa Mlađih juniorki,(u istom sastavu) je treća. Teodora Kondić je osvojila bronzanu medalju u kategoriji kadetkinja puškom, a u finalu mlađih juniorki je zauzela sedmo mesto sa 374 kruga, i nakon finala osmo mesto. Iva Rakonjac je zauzela peto mesto za kadetkinje, a četvrto mesto u finalu mlađih juniorki, nakon četvrtog mesta u osnovnom meču sa 374 kruga.

 Ekipa mlađih junira vazdušnim pištoljem je prva i jedina kompletna u Vojvodini, a Stefan Kešišjan je prvi kadet i drugi mlađi junior sa 526 krugova. Marko Ninković je obrnuto, prvi u finalu mlađih juniora sa 526 krugova i malo slabijom zadnjom serijom, a drugi po rezultatima kadeta, dok je Velimir Ninković osvojio bronzanu medalju u kategoriji mlađih juniora. Marina Mijatović se plasirala na deseto mesto pištoljem, sa 513 krugova u kategoriji mlađih juniorki pištoljem.

 Takođe, prethodnog vikenda je u Vrbasu održano Prvenstvo Vojvodine u disciplini pištoljem velikog kalibra za seniore. Pančevačka ekipa je nastupila oslabljena bez Bubala, Petrovića i Poštića, ali je Jovan Pavlica uspeo da osvoji bronzanu medalju pojedinačno i pehar za treće mesto ekipno, sa dva debitanta u ekipi Stevom Radoševićem i Draganom Kapelarom, koji su inače članovi iz Vršca.

Izvor: 013info