STRELJAŠTVO: PODVIG MLADOG PANČEVCA – NA FINALU KUPA MEDALJA U PIONIRSKOJ, KADETSKOJ I JUNIORSKOJ KONKURENCIJI

Proteklog vikenda je u Smederevu održano Finale Kupa SS Srbije za mlađe kategorije po B – razvojnom programu, vazdušnom puškom i pištoljem. Streljačka družina “Pančevo 1813“ je imala četiri finaliste u sedam kategorija, koji su osvojili čak četiri medalje, dve zlatne i dve srebrne, a peta medalja je zamalo izmakla Aleksi Rakonjcu, navodi 013info.

Marko Ninković je ostvario podvig, jer je iako je najmlađi osvojio sve tri moguće medalje. Najpre je u kategoriji pionira ubedljivo osvojio zlatnu medalju sa 187 krugova vazdušnim pištoljem, a zatim je u konkurenciji kadeta pištoljem osvojio srebrnu medalju sa 545 krugova i plasirao se u finale od osam najboljih mlađih juniora pištoljem, te je u veoma dinamičnom meču osvojio srebrnu medalju. Njegov stariji brat Velimir Ninković je gađao odlično i postigao 531 krug, ali mu je nedostajao jedan krug za finalni meč, koji je izgubio zadnjim lošije ispaljenim hicem, pa je morao da se zadovolji devetim mestom u konkurenciji mlađih juniora pištoljem.

Iva Rakonjac je oborila svoj lični rekord serijaskom vazdušnom puškom i sa 190 krugova ubedljivo osvojila zlatnu medalju u konkurenciji pionirki, a u konkurenciji kadetkinja je standardnom vazdušnom puškom osvojila peto mesto sa 406.3 kruga, mada je bila vrlo blizu medalje. Aleksa Rakonjac je u osnovnom meču mlađih juniora puškom bio treći sa 618,2 kruga, ali je u finalu od osam najboljih mlađih juniora za malo izgubio medalju i osvojio je četvrto mesto, što je takođe veliki uspeh u veoma jakoj konkurenciji. Prethodno je takođe u Smederevu,održano i treće odloženo kolo Kupa SS Srbije, na kojem je nastupilo četrnaest takmičara Streljačke družine“Pančevo 1813“, koji su osvojili četiri medalje i osvojili značajne bodove za ulazak u Finale Kupa.

Marko Ninković je osvojio bronzanu medalju sa 180 krugova u konkurenciji pionira pištoljem, a u konkurenciji kadeta pištoljem je sa 543 kruga osvojio srebrnu medalju, dok je u konkurenciji mlađih juniora bio četvrti. Velimir Ninković je osvojio šesto mesto sa 536 krugova u konkurenciji mlađih juniora i osvojio značajne bodove, koji njemu i njegovom bratu Marku nisu bili neophodni jer su bili sigurni finalisti i pre ovog kola.Jedan bod je osvojila i debitantkinja Asja Bogdanović koja je osvojila deseto mesto sa 158 krugova u konkurenciji pionirki pištoljem, a i Marina Mijatović je sa 334 kruga bila blizu osvjanja bodova i ulaska u finale mlađih juniorki pištoljem. Nastupili su još i mlađi junior Stefan Kešišjan sa 499 krugova i pioniri Ognjen Bunčić sa 153 i Nemanja Đorđević sa 149 kruga vazdušnim pištoljem,ali ovoga puta nisu osvojili bodove za finale.

Aleksa Rakonjac je osvojio zlatnu medalju sa 593 kruga u konkurenciji mlađih juniora puškom, a Iva Rakonjac je osvojila zlatnu medalju sa 185 krugova u konkurenciji pionirki puškom, i time dokazali da su u vrhu svojih kategorija.Iva je nastupila i u konkurenciji kadetkinja puškom sa 379,a  i Teodora Kondić sa 384 kruga , ali nisu osvojile nove bodove. Nastupili su i pioniri Nemanja Đorđević sa 174 i Ognjen Bunčić sa  170 krugova, ali su im novi bodovi za malo izmakli, a i ulazak u finale u konkurenciji pionira puškom. Narednog vikenda, pančevački   strelci će nastupati na međunarodnom takmičenju “Vojvodinakup“ u Novom Sadu , i   na 8.kolu Lige pionira Vojvodine u Uljmi.

Izvor: 013info