STRELJAŠTVO: SENIORI SD PANČEVO 1813 DRUGI NA KUPU SRBIJE

Seniorska ekipa Streljačke družine Pančevo 1813 osvojila je drugo mesto u gađanju puškom na Finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije po A programu koje je održano proteklog vikenda u Nišu. Ekipu su činili: Dejan Pešić, Gabriel Dautović i Aleksa Rakonjac, navodi 013info.

Ekipa seniora je uspela da održi tradiciju plasmana pančevačke ekipe na pobedničkom tronu dugu deset godina, tj. kada je u ekipi bio i bivši reprezentativac Vukašin Josipović. Dejan Pešić , takođe bivši juniorski i aktuelni reprezentativac je ponovo potvrdio rezultat vredan međunarodnog razreda sa 624,6 krugova i u osnovnom meču bio četvrti, ali je u žestokom finalu posustao i osvojio sedmo mesto među osam najboljih seniora puškom. Za ekipu je nastupio i bivši juniorski reprezentativac Gabriel Dautović koji je upucao 613,9 i najbolji pančevački junior i kadet Aleksa Rakonjac koji je ubio 601,6 krugova.

Ekipa seniora pištljem je osvojila osmo mesto iako je startovala sa petom pozicijom. Standardni senior Jovan Pavlica je otpucao 536 krugova, a umesto seniora su nastupila i dva mlada strelca Marko i Velimir Ninković koji su se na ovaj način pripremala i za naredni meč u Nišu, juniorsko Prvenstvo Srbije po A programu,koje će biti održano već narednog vikenda, a potom i drugo kolo Kupa SS Srbije po B programu.

Izvor: 013info