“ШТРУДЛИЈАДУ” ПОДРЖАЛА ЛОКАЛНА САМОУПРАВА, ПРВА НАГРАДА ОТИШЛА У АЛЕКСАНДРОВО

Љупка Мишков из Александрова, по оцени жирија, припремила је најукуснију маковњачу на првој кикиндској “Штрудлијади”. Гастрономску манифестацију су организовале чланице Етно-грађанског друштва „Сувача“ . Одазвало се 12 учесница:

-Надамо се да ће ова манифестација заживети и да ће конкуренција бити још већа. Због познате епидемиолошке ситуације, значајан број представница удружења жена је отказао учешће. Штрудле су неизоставне на нашим трпезама. У нашој Сувачи, својевремено, млели су се жито и мак. Из тог разлога смо се и одлучиле да установимо ову манифестацију- рекла је Радојка Вујадинов, председница Етно-грађанског друштва „Сувача”. Поред победнице, пехаре су заслужиле и домаћице којима је припало друго, односно треће место. То су Боја Ољача из Нових Козараца и Весна Бачић из Александрова:

– Штрудла са маком неизоставна је посластица на свакој банатској трпези. Честитам свим домаћицама, али и Етно-грађанском друштву „Сувача”. Верујем да ће истрајати у намери да ово постане још једна препознатљива гастрономска манифестација.

Одржавање “Штудлијаде” подржали су локална самоуправа и Туристичка организација града Кикинде. Трудимо се да унапредимо гастрономску и туристичку понуду нашег града- поручила је Дијана Јакшић Киурски, заменица градоначелника.

Извор: Град Кикинда